Suppletie is van essentieel belang

 

 

 

Een goede vetzuurbalans is belangrijk omdat het zorgt voor gezonde en goed functionerende cellen,
de basis van een gezond lichaam vol energie! 

Omega-3 is van levensbelang

In de laatste paar eeuwen is het eetpatroon van mensen overal ter wereld drastisch veranderd. Vandaag consumeren we meer bewerkte voedingsmiddelen, pakjes, zakjes, koekjes, E-nummers waardoor het essentiële evenwicht tussen omega-3 en omega-6 in onze lichamen verstoord is.
Een verhoogde inname van omega3-vetzuren kan bijdragen aan het voorkomen van chronische ziektes, zoals diabetes type 2, gewrichtsproblemen en hart- en vaatziektes.

Omega-3-vetzuren zijn ongelooflijk belangrijk. Ze hebben veel krachtige gezondheidsvoordelen voor je lichaam en hersenen. In feite zijn maar weinig voedingsstoffen zo grondig bestudeerd als omega-3-vetzuren.

Omega-3 is een essentieel vetzuur. Essentieel betekent dat je lichaam deze stof niet zelf kan aanmaken maar verkregen moet worden doormiddel van suppletie (voeding). Wij hebben 3 types omega’s (3, 6 en 9) in ons lichaam en hebben deze ook alle 3 nodig. Echter krijgen we door ons westers dieet van tegenwoordig niet meer de juiste verhouding binnen.

Balans tussen omega-3 & omega-6 

De meeste mensen in de westerse geïndustrialiseerde landen hebben een tekort aan inname van omega-3-vetzuren ten opzichte van omega-6 vetzuren. Omega-6 is ontstekingsbevorderend, terwijl omega-3 ontstekingsremmend is. Beide heb je nodig alleen is het probleem dat in onze huidige maatschappij een overdosis omega-6 wordt gebruikt. We moeten de omega vetzuren uit voeding halen en wel het liefst in de juiste verhouding. Ons huidige doorsnee westerse voedingspatroon bevat echter tot wel 20 keer meer omega-6 dan omega-3. De meest optimale verhouding omega-6:omega-3 = 1:1. In Europa wordt een verhouding van omega-6:omega-3 aangeraden van 5:1 of lager. Op dit moment is de gemiddelde verhouding van in Nederland 20:1 (omega-6:omega-3), oftewel we krijgen gemiddeld 4 keer teveel omega-6 binnen.

Bij een disbalans is omega-6 is het overheersende vetzuur in ons celmembraan van onze cellen, er is sprake van een beschadigde cel. Omega 3, ook een onderdeel van het celmembraan is belangrijk voor het repareren van de cellen. Omega-3 zorgt voor gezonde cellen met een goed doorlaatbaar celmembraan, wat belangrijk is voor de opname van voedingstoffen en zuurstof en het uitscheiden van afvalstoffen. Een tekort aan omega-3 leidt tot ongezonde cellen.

Bij een beschadigde cel kan je stellen dat er teveel omega-6 aanwezig is in het celmembraan en verhoudingsgewijs te weinig omega-3. De cellen kunnen hierdoor onvoldoende herstellen, met als gevolg laaggradige ontstekingen. Deze ontstekingen kunnen een rol spelen bij de volgende ziektebeelden:

 • Obesitas
 • Diabetes
 • Insulineresistentie
 • Hart- en vaatziektes
 • Alzheimer
 • Parkinson
 • Dementie
 • Kanker
 • Reuma
 • Fibromyalgie
 • Allergieën
 • Huidaandoeningen

Kwaliteit omega-3 vetzuren

De omega-3 vetzuren EPA en DHA uit visolie zijn erg gevoelig voor oxidatie. Dit betekent dat zij snel aangetast worden door licht, lucht en hoge temperaturen. Geoxideerde visolie herken je aan de ‘vislucht’ en de vissmaak bij oprispingen. Om beschadiging van de visolie tegen te gaan, moeten er antioxidanten aan de visolie worden toegevoegd. Zo bevat onze visolie o.a. een unieke koudgeperste omega-9 olijfolie, van hoge kwaliteit en rijk aan vitaminen en antioxidanten. Bevat de visolie geen antioxidanten? Dan is de kans groot dat de visolie geoxideerd is. Geoxideerde omega-3 vetzuren zijn minder goed bruikbaar en bij hoge oxidatiewaarde zelfs schadelijk voor je lichaam.

 

Welke omega-3

Veel visolie wordt geleverd in capsulevorm. De dosering per capsule valt vaak tegen (enkele merken daar gelaten). De capsule moet rondom de olie gesmolten worden; dit gebeurt veelal onder verhitting waardoor ook de Omega 3 vetzuren beschadigd raken. Kies om deze reden altijd voor een zuivere vloeibare vorm (met toevoeging van omega-9 en vitamine D3) voor een goede opneembaarheid.


Omega-3 bij een actieve levensstijl

De meeste mensen verbinden omega-3’s met hart- en hersengezondheid, maar wist je dat ze ook heel nuttig kunnen zijn als je regelmatig sport of een actieve levensstijl leidt? Van het beschermen van de hersenen en hart tot het vergemakkelijken van het herstel, omega-3 kan vele rollen spelen tijdens de training. Omega-3 vetzuren EPA en DHA kunnen helpen bij het compenseren van verhoogde schade door vrije radicalen die vaak wordt veroorzaakt tijdens zware trainingen, waardoor ontstekingen worden veroorzaakt die de spieren, gewrichten en ligamenten belasten. Tegelijkertijd kunnen ze helpen de bloedvaten schoon te houden en bloed efficiënt door het lichaam en naar de spieren en zelfs de hersenen te laten stromen.


Omega-3 bij kinderen

Een kind moet nog veel leren en de juiste voedingsstoffen bieden een goede basis voor hun ontwikkeling =. Omega-3 is een van de belangrijkste bouwstenen in de hersenen en heeft een aantoonbare invloed op de hersenontwikkeling. Vitamine D bevordert daarnaast de opnamen van calcium door het lichaam en is essentieel voor een normale skeletgroei. Over het algemeen kan omega-3 de levenskwaliteit van de geestelijke gezondheid verbeteren van kinderen met emotionele stoornissen en gedragsproblemen zoals ADD / ADHD, oppositioneel-opstandige gedragsstoornis, angststoornissen, depressie of autisme.

5 Belangrijkste voordelen van omega-3 vetzuren

 1. Omega-3 bevordert de stofwisseling. Het versnelt de groei van spiermassa en vermindert het vetpercentage van het lichaam. Het is nuttig voor zowel gewichtsverlies als gewichtstoename. Het is een gezonde bron van energie zonder risico op een verhoogde vetmassa.
 2. Visolie maakt de huid zacht en schoon. Omega-3 beschermt de huid door zijn ontstekingsremmende werking en vermindert de symptomen van verbranden, allergieën, zoals eczeem en neurodermatitis.
 3. Omega-3 vetzuren hebben een positieve invloed op het gezichtsvermogen en voorkomen het risico op het syndroom van Sjögren en netvliesontsteking.
 4. De biologische functie van EPA en DHA is de synthese prostaglandinen en leukotrieën, wat op zijn beurt de ontwikkeling van artherosclerose voorkomt, het “slechte” cholesterolgehalte in het bloed verdunt, bloedklonters in de bloedvaten verwijdert en dus het hart en de bloedvaten beschermt.
 5. Omega-3 verbetert de geleidbaarheid van neutrale verbindingen in de hersenen, wat een gunstig effect heeft op het geheugen, de concentratie en preventief werkt tegen de ontwikkeling van dementie en de ziekte van alzheimer. Ter referentie: onze hersenen bestaan voor 60% uit vetzuren, waarvan 20-30% omega DHA.

 

Omega-3 wetenschappelijk bewezen positieve effecten op de gezondheid

 • verlaagt de bloedlipiden en bloeddruk, verlaagt het risico op hart -en vaatziekten
 • draagt bij aan meer rust en verlichting van depressie
 • gaat ontsteking in de hersencellen en bloedvaten tegen
 • behoudt de elasticiteit van de bloedvaten
 • verbetert functioneren van de hersenen
 • maakt het celmembraan zacht en flexibeler

 

Wil je meer informatie over een
hoogwaardig zuiver,
vloeibaar en fullspectrum omega-3 supplement
met omega-9 en vitamine D3,
of wil je deze bestellen, stuur naar email naar
info@puur-life-style.nl
of ga naar onderstaande link, info en bestel.

 

Wil je meer informatie over een
hoogwaardig en zuiver
vloeibaar fullspectrum omega-3 olie
supplement voor kinderen,
of wil je deze bestellen?
Ga dan naar onderstaande link, info en bestel.

Goed voor gezonde botten en gewrichten, bloedsomloop en hart- en vaatsysteem

 

Vitamine K2 + vitamine D3

Wat helaas bijna niemand weet is hoe belangrijk vitamine K2 is in combinatie met inname van D3. Het innemen van vitamine D3 zonder K2 is bijna zinloos en kan zelfs vervelende gezondheidsrisico’s met zich meebrengen.

De belangrijkste functie van D3 – het opnemen van calcium uit je voeding – is totaal niet effectief zonder vitamine K2. De voornaamste functie van K2 is namelijk dat het calcium in ons lichaam transporteert naar de plekken in het lichaam die calcium nodig hebben, zoals je botten en tanden. Zonder vitamine K2 gaat het calcium dat door vitamine D3 opgenomen wordt in het lichaam rondzwerven en zich overal ‘plaatsen’. Dit kan veel problemen veroorzaken voor onze gezondheid.

Komt het calcium bijvoorbeeld in je nieren, dan kan dit leiden tot nierstenen. Komt het in je slagaderen terecht, dan kan het leiden tot hartklachten. Hier komt ook het gerucht vandaan dat D3 mogelijk tot hartklachten kan leiden. Onderzoeken die dit beweren zijn niet onwaar, de oorzaak is echter een tekort aan K2 waardoor calcium niet naar de plekken wordt getransporteerd waar het hoort te zijn en wel naar de plekken waar het niet hoort te zijn, zoals je hart.

Vitamine K2

Een anti-veroudering vitamine voor de bevordering van gezonde botten, tanden en bloedvaten. Het brengt de kalk naar de plekken waar het thuis hoort. De noodzaak van Vitamine K2 is vooral onderkend op het gebied van gezonde botten. Een verminderde botmassa en botsterkte kan leiden tot botbreuken dus het is van belang om aandacht te geven aan de vitaminen en mineralen die van essentieel belang zijn voor het handhaven van een gezonde botstructuur. Daarbij speelt Vitamine K2 (MK-7) een hele belangrijke rol bij het vervoer van kalk uit het bloed naar de botten en tanden. Een tekort aan Vitamine K2 verhoogt dus niet alleen het risico op een ongezonde botstructuur, maar ook op het verhogen van aderverkalking.

 

De effecten van Vitamine K uiten zich in het activeren van enzymen van diverse specifieke proteïnen die van belang zijn bij fysiologische en biochemische processen. De meest belangrijke is daarbij de activatie van diverse stollingsfactoren die essentieel zijn om bloedplaatjes samen te brengen en daarmee bloedingen te stoppen. Dit is de hoofdreden waarom iedereen een minimale hoeveelheid Vitamine K nodig heeft om te overleven. Er zijn diverse vormen van Vitamine K, waarbij K1 en K2 de meest belangrijke zijn. Door gezond te eten krijg je voldoende Vitamine K1 binnen uit onder andere groene groentes zoals broccoli en spruitjes. Vitamine K2. En vooral de zogenaamde MK-7 variant, treffen we echter nog maar amper aan in het Westerse dieet, want deze vitamine wordt aangemaakt door goede bacteriën bij de fermentatie van bepaalde voeding die bij ons zeer zeldzaam is zoals bijvoorbeeld natto. Natto is rijk aan Vitamine K2 en staat in Japan bekend als een zeer gezond bestanddeel van de voeding.

Klinische studies tonen aan dat ons lichaam dagelijks minimaal 180 microgram van deze vitamine nodig heeft om er een goed effect van te hebben in samenwerking met Vitamine D3.

 

Vitamine D3

Vitamine D is feitelijk geen essentiële Vitamine omdat ons lichaam het zelf aan kan maken in de huid op basis van zonlicht. In veel landen, vooral de landen die verder van de evenaar af liggen, is de blootstelling aan voldoende zonlicht echter beperkt en daarnaast bevat ook de veelal bewerkte voeding steeds minder van deze belangrijke vitamine. Er zijn daarnaast geen internationale aanbevelingen ten aanzien van de tijd die je dagelijks in de zon door zou moeten brengen om je Vitamine D niveau in je lichaam op peil te houden. Vitamine D3 supplementen zijn een goede optie om er voor te zorgen dat je over voldoende Vitamine D kunt beschikken; D3 is de variant die ons lichaam nodig heeft vandaar dat deze supplementen meestal worden aangeduid met Vitamine D3.

Vitamine D3 reguleert de functies van meer dan 200 genen en is essentieel voor groei en ontwikkeling. Als je een chronisch tekort hebt kan dit leiden tot slechtere prestaties en een minder goed herstel. Als je in een sport zit waarbij je constant probeert om af te vallen of om juist spieren aan te zetten dan is vitamine D iets waar je zeker rekening mee moet houden. Vooral als je bezig bent om minder calorieën te eten om af te vallen.

Lage Vitamine D3 levels zijn gelinkt aan:

 • Versneld verlies van spieren en kracht als we ouder worden
 • Lagere testosteron levels
 • Lagere immuun levels
 • Grotere kans op hart en vaatziekten
 • Grotere kans op ontwikkeling van diabetes

 

Wil je meer informatie over
vitamine K2 & D3,
of zou je deze graag bestellen?
Ga dan naar onderstaande link

Symptomen van een tekort aan vitamine B, C, magnesium en zink
zijn onder andere breekbaar haar, bloeduitstortingen, gebarsten mondhoeken, depressie, droge huid,
vermoeidheid, afbrokkelende nagels, haaruitval, hoofdpijn, gewrichtspijn, verminderde eetlust, geheugenverlies, stemmingswisselingen, spierzwakheid en licht slapen. 

 

Vitamine B complex: B1, B2, B3, B5, B6, B12

B-vitaminen zijn essentiële bouwstenen voor een gezond lichaam. Ze zijn allemaal in water oplosbaar en kunnen niet in het lichaam worden opgeslagen, met uitzondering van vitamine B12. Dat is dan ook de reden dat ze dagelijks in onze voeding aanwezig moeten zijn. Vanwege een slecht eetpatroon en slechte vertering krijgen we gedurende ons leven meestal onvoldoende vitamine B binnen. Zaken als stress, medicatie, een teveel aan koffie of alcohol, suiker en geraffineerde koolhydraten zorgen ook voor een tekort aan vitamine B, waardoor uw lichaam er meer behoefte aan heeft. Ook atleten en kinderen hebben een grotere behoefte aan vitamine B en de behoefte is ook groter als u veel stress hebt, u zwanger bent of borstvoeding geeft.

Op basis van goedgekeurde EFSA-claims dragen vitamine B1 (thiamine), B2 (riboflavine), B3 (niacine) en B6 (pyridoxine) bij aan het normale energieproducerende metabolisme. B2, B5 (pantotheenzuur), B6 en B12 (cobalamine) verminderen vermoeidheid en uitputting. Daarnaast dragen B1 en B2 bij aan een normale werking van het immuunsysteem. B1 ondersteunt daarnaast een goede werking van het hart. Vitamine B6 draagt net als B12 bij aan normale neurologische en psychologische processen. Riboflavine, ook bekend als B2, is de vitamine met het breedste spectrum van gezondheidsvoordelen. Vitamine B2 houdt het normale metabolisme van ijzer in het lichaam in stand, evenals het normale gezichtsvermogen, een gezonde huid en slijmvliezen.

Vitamine C

Vitamine C, ook bekend als L-ascorbinezuur, is een wateroplosbare vitamine die van nature in enkele voedingsmiddelen voorkomt. Mensen kunnen zelf geen vitamine C maken, dus is het een belangrijk onderdeel van onze voeding. Vitamine C maakt energie in het lichaam aan en draagt bij aan een sterk immuunsysteem, met name tijdens en na intense lichamelijke inspanning. Vitamine C beschermt delen van cellen tegen schade door oxidatie en helpt bij de vorming van collageen. Deze vitamine speelt een essentiële rol bij de normale werking van botten, tanden, kraakbeen, tandvlees, huid en bloedvaten.

Magnesium

Naast koper, jodium en selenium is magnesium een van de essentiële macromineralen die we dagelijks nodig hebben. Door voldoende van dit mineraal binnen te krijgen kunnen chronische aandoeningen mede worden voorkomen of bestreden, zoals Alzheimer, diabetes type 2, hartaandoeningen en migraine. Deze component vermindert vermoeidheid en uitputting, houdt de normale spierwerking in stand en draagt bij aan het behoud van de normale psychologische gesteldheid. Verminderde eetlust, vermoeidheid, zwakheid, spierkramp, slechte coördinatie kunnen wijzen op een tekort aan magnesium.

Zink

Zink speelt een rol in veel aspecten van het cel metabolisme. Het is onmisbaar voor de werking van het immuunsysteem, eiwitsynthese, wondgenezing, DNA-synthese en celdeling. Zink draagt bij aan de normale groei en ontwikkeling tijdens zwangerschap, de kindertijd, adolescentie en is essentieel voor een goede reukzin en een goed smaakvermogen. Zink hebben we dagelijks nodig om in stabiele conditie te blijven. Het lichaam heeft hiervoor immers geen speciaal opslagmechanisme. Een tekort aan zink wordt gekenmerkt door achterblijvende groei, verminderde eetlust en onvoldoende werking van het immuunsysteem.

Energie voor optimale prestaties, elke dag weer!

Wist u dat 50% van de Europese bevolking een tekort heeft aan een van deze ingrediënten? Deze tekorten zorgen voor een gebrek aan energie en een lagere levenskwaliteit. Daarom is voor iedereen die meer energie wil hebben, zijn lichaam goed wil laten functioneren en die lichamelijk en geestelijk gezond wil blijven een multi booster complex de essentiële basis voor een actief en een langer gezond leven.

 

Wil je hier meer informatie, of wil je deze vitamine graag bestellen?

Stuur dan een email naar info@puur-life-style.nl

Wil je ook onze nieuwsbrieven ontvangen met handige gezondheid tips, nieuwe ontwikkelingen en activiteiten van PUUR life style?

Meld je dan aan via onderstaande button!